Språk:
  • Skandinavisk Fabrik
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
Din varukorg är tom

Om oss

Erfa Hylllagret är en av Danmarks äldsta metallvarufabriker. Fabrikkens grundades 1931 av den 21-åriga tillverkaren Børge Hindsgaul. Sedan starten har vi varit involverade i tillverkning av hyllsystem av stål.

Fabriksbyggnaden var då ca. 3 000 m2 och inom kort växte produktionen till att även omfatta möbler av trä.

Tillverkningen på fabriken är upp till 40- och 50-talen ställningar och fixturer av stål och trä.

På 1950-talet utökades produktionen till att även omfatta andra föremål av metall. Bland annat tryckkokare som kunde koka potatis på några minuter. På den tiden skrev Kirsten Hüttemeier kokböcker för fabriken som illustrerade hur man på bästa sätt kan använda våra gamla tryckkokare.

Andra områden fabriken fokuserade på var matsalsbord, stolar, diskar för butiker, klädhängare och garderober. Det sägs vara Erfa Hylllagret som uppfann de blå garderoberna i Danmark, som finns i nästan alla omklädningsrum idag.

Genom åren var det tillverkaren Børge Hindsgaul själv som skötte och fördelade arbetet på fabriken. Børge Hindsgaul, 94 år gammal, drev fabriken fram till 2004. De senaste 6 åren dock med Helge Olander som direktör.

2007 togs fabriken över av Michael Lentz och 2016 valde vi att flytta hela produktionen och lagret till våra nya lokaler i Ballerup, där du även hittar oss idag.

Under flera decennier har vi varit en stor leverantör av stålhyllor till de flesta av landets sjukhus, skolor, institutioner, bibliotek och andra offentliga ytor. Dessutom har Erfa Hylllagret levererat inredning till butiker inom en myriad av olika branscher.

Vi tillverkar även speciallösningar inom metallbearbetning.

Du är alltid välkommen att ringa och få ett erbjudande på specialuppgifter.