Språk:
  • Skandinavisk Fabrik
  • Prisgaranti
  • Snabb leverans
  • 4.8 Trustpilot
Din varukorg är tom

Om oss

Hylllagret drivs av en av Danmarks äldsta metallvarufabriker. Fabriken byggdes 1931 av den då 21 årige fabrikatören Børge Hindsgaul. Sedan start har vi ägnat oss åt att framställa hyllsystem av stål.

 

Fabriksbyggnaden var på den tiden ca. 3.000 m och inom kort växte produktionen till att även innefatta möbler gjorda av trä.

 

Produktionen på fabriken var genom 40- och 50-talet fokuserad på hyllsystem och förvaring gjord i stål och trä.

Under 50-talet utökade man produktionen till att även omfatta andra metallföremål. Bland annat byggde man tryckkokare som gjorde det möjligt att koka potatis på bara några minuter.

 

Andra områden som fabriken kastade sig över var kantinbord, stolar, arbetsbänkar, klädställ och garderober. 

Under alla åren var det fabrikatör Børge Hindsgaul själv som ledde och fördelade arbetet på fabriken. Børge Hindsgaul drev fabriken hela vägen till 2004 vid 94 års ålder. Dock var Helge Olander VD de sista 6 åren.

 

2007 togs fabriken över av Michael Lentz och i 2016 valde vi att flytta hela produktionen och lagret till våra nya lokaler i Ballerup där du även finner oss idag.

 

Under många år har vi varit storleverantörer av stålreoler till merparten av Danmarks sjukhus, skolor, institutioner, bibliotek och andra offentliga områden. Dessutom har Hyllagret levererat butiksinredning till ett flertal olika branscher.

 

Vi tar även fram speciallösningar inom metallarbete.

 

Du är alltid välkommen att ringa oss för att få en offert på specialkonstruktioner.